Kreativ Destruktion 29.11.19

29.11.19
nr. 1. Kreativ destruktion
Hvorfor bliver tingene ofte værre, når vi sætter et mål og går efter det? F.eks. at få hul igennem til vores kreativitet?
Pludselig punkterer cyklen på vej til vigtigt møde, nettet er ufatteligt langsomt, en idiot (en selv) vælter kaffe ud over tegningen. Eller som jeg oplevede det forleden, at min facebook konto blev hacket og en annonce oprettet på mit betalingskort, lænsede mig for 9000,- på få minutter.
 
Jeg kalder det kreativ destruktion. Udtrykket er fra 1942 og hentet fra økonomiens verden for at beskrive økonomisk vækst af nye jobs og ideer, som overflødiggør gamle jobs og funktioner. F.eks. biler overtager hestevognen, cd’er og vinylplader, filer og cd’er.
 
På samme måde når vi begynder at strække os ud af vore komfortzone og udvikler os, vokser og bliver klogere, må vi slippe de gamle ideer, vaner og nogle gange vores fysiske tilholdsteder og endda nære venner.
15.000.000
Vores underbevidsthed styrer det meste af vores adfærd. I følge Tor Nørretranders i bogen Mærk Verden kan vi kapere 15 bit i sekundet. Men vores underbevidsthed indholder mere end 15.000.000. Vi aner simpelhen ikke hvad der er på spil af ubevidst adfærd, holdninger, følelser og opfattelser, som vi stadig kommunikerer ud.
 
Kyllingen og ægget
Se det som en kylling i ægget. For at overleve og vokse er den nødt til at smadre og sige farvel til det eneste, den kender og som har beskyttet den indtil videre: Æggeskallen. Den MÅ smadres og gennembrydes.
Derefter fødes det ny. Vokser og stråler. Så vejen frem mod målet er gennem forhindringen, og derved lærer vi hvordan forhindringen/udfordringen kan overvindes eller løses. Det udvikler os. 
Du finder kun nødden ved at knække skallen
Det kan gøre ondt og være virkelig svært at sige farvel til gamle overbevisninger og vaner, som måske har beskyttet os mod at gøre nyt. Vi kan være skræmte og føle os helt alene, mens stemmen i hovedet kværner løs med, hvorfor det er en dårlig ide, og hvad der kan gå galt!
Det kræver mod at tage skridtet mod forandring.
Men vi er NØD til at droppe det gamle mønster for at vokse og udvikle os. Samme handlinger-samme resultater. So simple!
Verden afspejler på godt og ondt, hvem vi er. Dette nedbrud og gennembrud viser sig som irriterende forhindringer og spildt kaffe.
Så når det går galt, viser det, at vi er på rette vej! Lær af det og bliv stærkere.
Det skal altsammen bare hilses velkommen:-) og så farvel.
Kæmper vi imod forandringerne, bremser vi dem og trækker smerten i langdrag.