Den indre myldretid 30.11.19

30.11.19
Nr. 2. Den indre myldretid

Kl. 06 giver mågernes skrig genklang i Københavns gader. Nu kl. 17 i skrivende stund, er de tavse. Københavns centrum er et stort brummende hav af trafikmusik. Gaderne gør deres bedste for at rumme alt for mange biler. Satte jeg mig i midterrabatten, kunne jeg tage mig en ordentlig kulilte-koger og dejse om.

Jeg lagde mærke til det i morges. Mågernes skrig aftegnede rummet med genklang. Der var plads.

På samme måde kan vores indre genklang enten fylde eller forsvinde. Vi kan have så meget tankemylder, at hver enkelt ide ædes af den næste. For nogen kan det være en stor plage, når tankerne hamrer af sted. Det kan være svært at fokusere.

Kender du til det? At tankerne først går i en retning, så i en anden. Du føler ikke, du kan styre det. Som en udresseret hund, der hiver i snoren til højre og venstre og gør og springer op.

Hvis du har det sådan, kan du være ret sikker på, at du kunne få mere kontakt til din krop.

Tænke-evnen er et redskab

Jeg levede i den tilstand i årevis. Problemet med det var, at min evne til at tænke styrede mig. Fremfor at jeg styrede den og brugte denne fantastiske evne til at skabe. Til at lade fantasien lege og rette den lige derhen, hvor jeg ønskede det.
Se evnen som et redskab.

Du siger måske “man kan ikke styre sine tanker”.

Men tænk lige et øjeblik på en banan. Se den gule farve for dig. Mærk knækket i skallen, når du åbner den. Mærk fornemmelsen når du bider et stykke af den.
Hvis du tænkte på en banan, styrede du dine tanker. 

Sådan opnår du ro

I dag har jeg opnået ro i mit hoved. Så meget at jeg kan stoppe med at tænke, når jeg vil og bare iagttage. Hvordan gjorde jeg?

Ved at forstå at jeg ikke havde kontakt til min krop. Min opmærksomhed var i hovedet. Kroppen var spændt. Jeg holdte igen på gamle følelser. Ved at løsne kroppen over længere tid, trække vejret dybt helt ned i lilletåen, afspændte jeg gradvist min krop, så energien kunne strømme frit. Jeg udtrykte undertrykte følelser. Slap så at sige gammel bagage. Og bingo: Der blev ro i hovedet! Ahhhh… skønt!

Plads i kroppen giver plads i hovedet. Plads til fred og ro. Til nye ideer og til at vælge mine tanker.

Mere rum giver større klang. Tøm dig selv for alt det gamle, og du vil opdage, at du kommer til at “fylde” mere inden i.

Og så er du automatisk åben for inspiration.