Om

Hey jeg hedder Jens Haubek, og jeg tror på, at livet er om at udtrykke sig og skabe.

Billedkunstner, far, musiker, tv-tilrettelægger, kropsterapeut, mm.
Årgang 1966.
Fotografen bag billedet med mig på skamlen er Maria Amme.

Jeg inspirerer skønne mennesker til at udtrykke sig frit og skabe glæde i deres liv.  Jeg giver redskaber og viden til at forstå og bryde indre og ydre blokeringer og finde ind til, hvem vi virkelig er, og hvad vi vil.
Samtidig udtrykker jeg mig selv så meget som muligt gennem billeder, musik, teater, film, leg og kommunikation mellem mennesker.

Efter 25 år i mediebranchen som tv-billedjournalist, fotograf og producer sagde jeg i 2013 mit faste job op, meldte mig ud af A-kassen og solgte min bolig for at følge min drøm.  Jeg brændte så at sige mine broer godt og grundigt.

Jeg ville finde ud af, hvad jeg var i stand til og udtrykke meget mere af alt det, jeg havde haft lyst til i årevis.

Jeg ønskede at lege! Male og tegne en masse og give musikken og skuespillet meget mere plads.

Men i godt 25 år kunne jeg ikke. Jeg havde en eller anden underlig blokering. I virkeligheden turde jeg ikke, men det var jeg ikke klar over.
Så i 2013 tog jeg en beslutning: Jeg VILLE have hul igennem til min kreativitet! Jeg ville forstå, hvad der forhindrede mig, og jeg ville bryde det!


Balance opnået 1970! Personlig sejr.

Og som det er, når vi virkelig vil noget og går efter det: I 2014 efter 1.5 års intenst arbejde, både med krop og sind, fik jeg det! – og tegninger og malerier begyndte at strømme hurtigt og uden besvær fra mine hænder- og gør det stadig.
Samtidig, når én barriere falder, følger som regel andre med og hele mit udtryk er blevet meget friere!


Foto: Michael Elmkjær

Det har egentlig været enkelt men ikke nemt at få hul igennem. Med enkelt mener jeg, det handler bare om at tegne, hvis jeg vil tegne. Spille hvis jeg vil spille. Råbe hvis jeg vil råbe! Udtrykke mig, hvis jeg vil. Simpelt ikke!  Det svære er at gennemskue og overskride mine begrænsninger. At få øje på hvad det er, der stopper mig. Jeg har måtte sætte mig ind i den menneskelige psyke, forstå min egen adfærd, opdage ubevidste undertrykte følelser og lære min krops sprog og træne træne træne- det er et arbejde, der aldrig stopper.

Jeg deler nu ud af mine erfaringer. Så hvis du savner at udtrykke dig, men på den ene eller anden måde føler dig blokeret, kan jeg hjælpe dig med at indse, hvad der stopper dig, hvad du kan gøre ved det og inspirere dig til at udtrykke det lige på stedet!- og så ser vi, hvad der sker!

For det kan gøres! Skallen kan brydes! Jeg ved det. Jeg har gjort det. Og jeg kan vise, hvordan jeg gjorde!

Når erkendelsen pludselig går op for en og transformationen sker, er det til gavn og glæde for os alle!

Uddannelser:
Spillet og komponeret musik siden 1976.
To år i gymnasiet 1981-1983 og missede studenterhuen. Højdepunkter: guitar til musicalen Joseph and his Amazing Technicolor Dreamcoat og rollen som Pastor Paris i teaterstykket Heksejagt. Husker også min plads i festudvalget som ret givende og sjov.
Vestbirk Højskole 1988-89.
Et år på TV-Basic. Anarkistisk og genial tv-uddannelse i Aarhus 1992.
Tv-billedjournalist Danmarks Journalisthøjskole 1998. Fik 13 i afgangsopgaven selvom jeg pjækkede sindsygt meget i gymnasiet og aldrig blev student! Mystisk???
Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør 2013.
Totum Kropsterapeut 2014.
Skuespilundervisning på Det Danske Filmskuespiller Akademi 2018.
Konstant i gang med uddannelse til livet.