Sandheden om Julemanden og nisserne

Sandheden om julemanden og nisserne.

Advarsel. Hvis du ikke tror på julemanden og nisserne, kan du komme til det nu, hvis du læser videre!

Vi er i den gamle mølle. Der dufter af julegodter, og ilden buldrer varm og god i pejsen. Julemanden er ved at pakke kanen og gøre de sidste gaver klar. Stjernestøv og måneglans giver det sneklædte landskab et skær af 1000 års visdom. Rensdyrernes ånde står som damp fra mulerne i den frostklare nat.
Klar til afgang.

Pis altså!

Og SÅ sker det! Gaverne er byttet om. Navnekortene er ulæselige. De skide nisser har været på spil! IGEN!
Julemanden må begynde forfra! Pis altså!

Hvorfor fortæller vi den historie om og om igen? Hvad handler den om?

Julemanden repræsenterer vores bevidsthed, vores evne til at være opmærksom, få en ide, skabe en vision og beslutte at gå efter den.
De indpakkede gaver er vores ide, vores drøm som allerede findes men endnu ikke er pakket ud og derfor usynlig i den fysiske verden. Samtidig er det de skjulte talenter, vi udfolder i rejsen mod målet.
Rensdyrerne og kanen er vores evner og de redskaber, vi har brug for på rejsen mod målet. Kroppen, sindet, viljen, etc.
Nisserne er de udfordrende tanker og følelser, der dukker op fra vores underbevidsthed, når vi beslutter os for at udvikle os og gå efter vores drøm: Tvivl, frygt, mismod, træthed, kedsomhed- you name it. 
Historien er universel. Den handler om at skabe og udvikle sig, om at forstå processen. Vi kan ikke udvikle os og blive stærkere uden noget at tygge på. Vægtløfteren skal gradvist sætte flere og flere kilo på.

Ssssspriiiiing!

Så nissernes tilstedværelse har et formål, nemlig at vi ser dem i øjnene, trækker vejret dyyyyyybt ned i bunden af kroppen, slipper dem og gør alligevel det, vi er bange for. De er et slags springbrædt.

I det øjeblik vi springer, sker det magiske. Vi bevæger os fremad, opad mod vores mål og udvikler os. Nisserne mister deres drilske indflydelse og forsvinder, og vi indtager et nyt niveau. Manifesterer en ny version af os selv.

Hvis du IKKE “overvinder” nisserne/dine begrænsninger, men lader vanetænkning, frygten, nag bundet i fortiden og tvivlen diktere dine beslutninger og handlinger, har du ikke foretaget den dybe radikale ændring, der skal til for at blive fri. Og så er nissen bare flyttet med!

Derfor virker nye lækre materialer, nye metoder, nye online tegnekurser i perspektiv, positiv tænkning, en ny kæreste eller mere hot yoga ikke på at være blokeret. Med mindre du bruger disse som katalysator til at forløse dig selv.
Hvis tændrøret er revnet, hvad nytter det så at lakere bilens kølerhjelm pink?

Det gode budskab

Men tager du springet, så kan du pakke gaverne ud, og de er både noget, du får og samtidig giver. At rejse mod et højere mål og nå det, er at overvinde sig selv og sine begrænsninger undervejs.
Når du gør det, og du lader din ide guide dig som en ledestjerne, kommer du til at stråle som et lyslevende juletræ med gaverne ved dine fødder!

Ps. Vandet var koldt!