tegn-og-gør-det-enkelt

Gør det enkelt. Så bliver det enkelt.

For mig er det i dag ret enkelt:
Når jeg tegner, kommer der noget på papiret! Bare START!

Simpelthen!

Ok jeg ved det godt. Hva så når vi går i står? En gang gik jeg i stå, og ofte gik jeg slet ikke i gang med at tegne, selvom det var det, jeg ville. Så gik jeg i gang med alt muligt andet!
Hvorfor er det sådan? Hvorfor gør vi ikke det, vi vil, og i stedet gør det, vi ikke vil? Og hvordan ændrer vi det?
(Cliffhanger: Løsningen kommer sidst i artiklen).

Citat

Jeg skrev tidligere om nisser og Julemanden. I denne hellige højtid er det tid til et bibelcitat.

Paulus Brev til Romerne kap. 7, v. 15.
“For jeg forstår ikke mine handlinger. Det, jeg vil, det gør jeg ikke, og det, jeg hader, det gør jeg. Men når jeg gør det, jeg ikke vil, giver jeg loven ret i, at den er god. Men så er det ikke længere mig, der handler, men synden, som bor i mig.”

Jeg skal ærligt sige, at jeg ikke fattede en bjælde af konfirmandsundervisningen, eller hvad præsterne sagde i kirken i mange år. Ofte virkede det som om præsterne heller ikke gjorde. Sådan var for mig.

Nu i dag efter jeg har taget et spring og forløst en masse potentiale i mig selv og været vidne til andre gøre det, er det øjenåbnende, at Bibel-citatet så tydeligt beskriver dette menneskelige paradoks.

Det der sker, som jeg har erfaret det, er:

Du får en ny ide, der vil bringe dig op på et højere niveau menneskeligt og fagligt. Lad os lave et eksemple.

Du har en brændende lyst til at holde foredrag om et emne, der optager dig. Budskabet er vigtigt for dig at få ud, men du har altid svedt og rystet, når du skulle holde tale i mindre forsamlinger. Nu står du overfor at skulle stå ansigt til ansigt med måske 100 mennesker.
For at gå ind i det ukendte land, skal du hente nyt potentiale frem inde i dig for at klare den nye udfordring. Du skal gøre noget, du aldrig har gjort før eller måske tidligere er blevet “straffet” eller hånet for at gøre. Der blinker altså en advarselslampe i dit system, der siger “gør du dette, bliver det ubehageligt for dig”. 

Du (helten/heltinden) står nu i en dramatisk spændende og klassisk situation: Forsætte eller give op?

Det nye udfordrer dine overbevisninger og dit selvbillede om, hvem du er, og hvad der er muligt. Når den nye ide, som begejstrer dig, støder mod den “gamle” dig i dit nervesystem, opstår friktion i hele dit væsen. Det er en uro, som vi kalder frygt. Måske oplever du det ikke som frygt men som træthed, tvivl, forvirring, kaffetrang, give andre skylden eller andet. Det er dit sind, der forsøger at stoppe dig fra at gå videre, så at sige bremser dig i at gøre det nye og ukendte, du har lyst til. Simpelthen for at beskytte dig fordi det ikke harmonerer med den måde, du er programmeret på. I stedet gør du måske noget, som du ikke har lyst til, eller som ikke skaber det, du har lyst til.
Da du ikke er bevidst om denne mekanisme, hvis kilde kan være SÅ GODT GEMT i underbevidstheden, fortvivles du over IGEN at gøre det, du ikke vil.

Men sagen er, at du faktisk har et valg. Du kan lytte til dit indre “nej” eller hjertes “ja”! Med forståelse for hvad det er der sker, er det nemmere at vælge “ja”!

En mulig tolkning af kap. 7, v. 15

Det, der menes med “synden“, er det ubevidste i dig, f.eks. en overbevisning “jeg er ikke god nok”, der forhindrer dit hjertes lys(t) at komme til verden, og som skygger for din egen storhed. Og alle andres! Hvis altså du lytter til og retter dig/handler efter “synden” dvs. overbevisningen.

Og “loven” der omtales er slet og ret “det du giver, skal du få (tilbage)” eller (” det skal ske dig, som du tror det”). På gammel dansk “som du råber i skoven, får du svar”. Eller den fra poesibogen “smil til verden, og verden smiler til dig”.
Og det retfærdige i det er, at den gælder for alle og for alle udtryk.

Og så den helt sekulære: “Pis på andre og vågn op i en sø af urin!” Hvem har dybest set lyst til det?

Og “at loven er god” betyder, at den helt tydligt viser dig, hvordan du skal gøre for at få det godt. Gør du det, du ikke vil, er resultatet derefter. Det er livsvejledning lige ud af landevejen. Gør det enkelt! 

Løsningen

Vi mennesker kan modsat dyrene hæve os over vores begrænsninger, undertrykke vores natur, frygten, og gå videre. Vi kan udvikle os!

Løsningen: Kend dig selv. Se din frygt i øjnene. Gerne med assistance fra en bevidst ven, en dygtig terapeut eller coach. Bliv bevidst om, at det der stopper dig, er sammenstødet inde i dig mellem det gamle og det nye i dig selv. Og det kan forløses! Vær klar over, at det “gamle” kun har den magt, du giver det.
Du “overvinder” dette, dig selv, ved at gøre det, du gerne vil, men som du er bange for samtidig med, at du helt enkelt bare mærker ubehaget. Mærk det rush der er i frygten, når du bruger den energi til at gøre det, du frygter men har lyst til.
GØR DET, TEGN, MAL, SKRIG, GRÆD, GRIN eller få sagt JEG ELSKER DIG, eller HER TIL OG IKKE LÆNGERE, til de mennesker, du møder, inden det er for sent.
Eller hvad det nu er for dig, og vær klar på at modtage:-)

Og skider du i bukserne af skræk, kan du altid skifte bagefter. Gør det enkelt.

Konklusion: Du forløser din smerte ved at gå efter det gode, dit mål, det dit hjerte gerne vil!
Ikke ved at tale i lange baner om det, der ikke virker eller gør ondt, som jeg gjorde i årevis.

Når du så har gjort det “farlige” og lært det, er du nået et niveau højere op. Nu er der ingen friktion/frygt mere. Du kan det, og det er naturligt. Kort sagt: Du har udviklet dig.

Det vigtige her er, at du lærer ikke dig selv at være mindre bange, men at være mere modig!

TEGN, mærk frygten/ubehaget/trætheden/ensomheden/tvivlen 100%, tegn videre og der kommer noget på papiret!

Vigtigt! Jeg taler ikke om sund fornuft og naturlig årvågenhed, nogle gange kaldet “frygt”. Som f.eks. ikke at gå over for rødt eller stikke hånden ind i ild. Det er med til at beskytte os på den rigtige måde.

Så kom der alligevel noget på papiret.